Parallel was designed to maximise the spectacular views from each apartment. But who knew that creating such cleverly-designed functional balconies would actually make the building look so spectacular?

The dramatic zig-zagging cantilevers around each balcony make a striking impression with a visual rhythm that vivifies the façade. These angular sunshades also act as a privacy screen to the generously proportioned balconies.

The cantilevers shade the outdoor rooms in summer, but let in winter sun to act as a thermal buffer for the internal spaces. You’ll be able to relax and entertain in your outdoor space, all year round.

The stunning architecture, with its sense of rippling movement, beautifully complements the river. Each balcony frames a stunning view of either the city lights, the park on the eastern side, or the river.

The building has 13 levels and consists of four levels of basement parking, a podium base with pool deck, and a tower section. A café takes pride of place on the ground floor.


There’s a quality and style to everything about Parallel Riverfront Apartments that will make it
an extraordinary place to come home to.

The architecture is striking on a grand level, but it’s the small interior touches that make it so inviting.
As you enter the entry lobby, you’ll notice details like the asymmetrical honeycombed stone paving
and feature walls that echo the building exterior.

The sharp angles, paired with soft furnishings and natural materials create part of a
visual language that flows throughout.

As you return from work, you press your remote control to enter your secure basement parking area. There is also at least 4m2 of personal secure storage for residents, so you can stow your golf clubs, tools or surfboards. Plus, there is separate bike storage.

There are three lifts to whisk you away to your apartment and, if you are expecting company, there is onsite guest parking. If you’re feeling social, the residents’ lounge has a large screen TV and sofas to chill in comfort. There is also a full kitchen and dining table for entertaining.


On the podium deck, a breathtaking pool visually merges into the sparkling waters of the Swan River below. Contemporary timber decking and sun lounges add to the resort feel. Imagine sitting here, with views stretching from the CBD and all along the river, feeling on top of the world.

Alongside the spectacular main pool is a smaller heated relaxation pool. There is also a cabana and residents’ lounge at the city end of the podium deck. And an outdoor yoga studio and fully equipped gym allows you to marry your fitness and wellbeing with one of Perth’s finest views.

At night time, the pool deck comes alive. Take in the dazzling lights of East Perth and the City with a cocktail while the glowing pool illuminates the still night air.



The spectacular cabana on the podium level is a great space to relax with other residents or invited guests.

The cabana sits alongside the pool and features barbecue facilities with stunning views towards the city. The cook gets the best look! Afternoon sun paints the city with golden colour and then the office lights and neon signs put on a display every night.

It’s a view you’ll never tire of seeing, so the area has covered and semi-covered areas so you can
take advantage of alfresco dining, all year round.


Each Parallel Riverfront Apartment comes with the wow factor. Your guests will be impressed, whether it’s marvelling at the floor-to-ceiling views, or admiring the stylishly appointed interior design cues.

Each apartment features generous proportions for comfortable open plan living. It’s all about space, light and style. High ceilings, bright white walls and timber flooring materials were selected to increase the reflection of sunlight, filling the rooms with natural light and winter warmth.

With a choice of studio, single bedroom, 2 bedroom or 3 bedroom apartments, there’s an option to suit every lifestyle.


Sliding doors pull back to open the balconies and extend your living space.

Apartment orientations provide amazing windows to the surrounding panoramas, and the unique cantilevers frame the views and provide privacy from the neighbouring balcony.

Imagine sitting out on your balcony with a coffee reading the weekend papers.
Or enjoying a drink on a balmy summer’s night.


Your kitchen always looks tidy and inviting due to the use of open plan design and clever storage with plenty of spaces to access and then stow your gadgets out of sight.

The kitchen bench with island sink means you can chat to guests while whipping up your culinary delights. The white engineered stone benchtops beautifully complement the timber cabinetry. The feature bench also doubles as a kitchen bar.

Quality appliances have been chosen, plus designer tap fittings and high quality cabinetry.